In West is het sociale iets belangrijker

2006

“Zo lees je nog eens wat over elkaar", zegt Tamara, nadat zij het verhaal “Energie uit sport!’ had gelezen op het Geheugen van West.

En door gaan!!!!

Tamara Kik geeft 6 uren les op sportschool Palestra. Hiernaast geeft zij nog les op andere sportscholen in Amsterdam. Het sporten en lesgeven doet zij naast haar baan als procesmanager in de IT bij een bank. Als ik opmerk dat mij dat erg veel lijkt, zegt zij: “Als je het leuk vindt, valt het best mee"

Dat sport zo belangrijk zou worden in haar leven had zij niet gedacht. Tamara heeft psychologie gestudeerd, maar liet zich omscholen in de IT. Als kind heeft zij niet veel gesport, ballet tot aan de puberteit, later wat hardlopen, meer niet. Toen zij in Amsterdam kwam wonen is zij aerobics gaan doen en van het een kwam het ander, dus ook de opleiding tot aerobicinstructeur. Tamara is 35 en geeft nu al drie jaar les.

Als ik vraag naar het verschil tussen het publiek in Amsterdam Oost en Amsterdam West, noemt Tamara twee zaken: in West is het sociale er omheen net iets belangrijker en de sfeer is gemoedelijker. Het lijkt wel of de mensen hier het juist prettig vinden dat zij elkaar een beetje kennen. Op andere sportscholen komen mensen meer voor zichzelf trainen en gaan dan naar huis.

In de les stelt Tamara zich bescheiden op. Zij corrigeert voorzichtig , gaat niet gelijk aan de mensen trekken, want dat vindt zij zelf niet prettig. Typische vraag van Tamara tijdens de les: “Begin je al wat te voelen?" en als wij "ja" zeggen, antwoordt zij: “Goed zo, dan gaan we nog even door."

Hoe lang kun je doorgaan als aerobicsinstructeur? Volgens Tamara hangt dit er vanaf of je lichaam het aankan. Van horen zeggen weet zij van een aerobicinstructeur in het zuiden van het land die 70 moet zijn en nog steeds les geeft. Zou Tamara het record willen evenaren?

auteur: Irving Raghunath 

Reageer op dit verhaal
 

Reacties:

Hanneke, 09-04-2006

Re: In West is het sociale iets belangrijker

Wannneer je les Krijgt van Tamara, ben je in goede handen. De lessen worden zeer goed voorbereid, waardoor het resultaat optimaal is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tamara een zeer geziene en gewilde sportinstructeur is. Ze zet zich volledig in waardoor je na afloop van de les er een voldaan en aangenaam gevoel van over houdt. Uit ervaring weet ik dat na afloop van de les je je alweer verheugt op de volgende keer! 

Josje, 09-04-2006

Re: In West is het sociale iets belangrijker

Wat een heel treffend verslag over Tamara als aerobicsinstructeur. Bij Tamara gaat het om de mensen in de les en dat hoor ik dan ook al van haar sinds zij begon als instructeur :) Tamara, veel succes met lesgeven tot je zeventigste ( of langer) 


Ga naar boven

 
 
design by Mediamatic Lab  content management (cms) anyMeta